Książka – Witraże – dziedzictwo cenne czy niechciane?

wpis w: Konferencje, Publikacje | 0

Zbiór referatów wygłoszonych podczas konferencji „Witraże – dziedzictwo cenne czy niechciane?”, która odbyła się w Lublinie w dniach 9 – 11 października 2015 roku Konferencja została zorganizowana przez: Stowarzyszenie Miłośników Witraży „ARS VITREA POLONA” oraz Instytut Historii Katolickiej Uniwersytetu Lubelskiego … Continued

X Konferencja Naukowa Ars Vitrea Polona – Legionowo 2018

Zapraszamy na największe wydarzenie związane ze sztuką witrażu w Polsce w roku 2018. X jubileuszowa konferencja Stowarzyszenia Miłośników Witraży Ars Vitrea Polona. Temat konferencji – „Witraże – sztuka wciąż odkrywana” 20 lat istnienia stowarzyszenia sprawi, że będą obecni niemal wszyscy, … Continued

VII sesja naukowa – Rzeszów 2011 r.

„Nie tylko art déco. Sztuka witrażowa okresu międzywojennego” Rzeszów , 6-8 października 2011 Współorganizator: Centrum Dokumentacji Współczesnej Sztuki Sakralnej Uniwersytetu Rzeszowskiego. VII Międzynarodowa Konferencja Stowarzyszenia Miłośników Witraży „Ars Vitrea Polona” i Centrum Dokumentacji Współczesnej Sztuki Sakralnej przy Wydziale Sztuki Uniwersytetu … Continued

V sesja naukowa – Kraków 2007 r.

„Stanisławowi Wyspiańskiemu w setną rocznicę śmierci” Kraków, 11-13 maja 2007 Współorganizator: Stowarzyszenie Twórcze „Dom Stanisława Wyspiańskiego”, Towarzystwo Lekarskie Krakowskie i VIII LO im. Stanisława Wyspiańskiego w Krakowie Została zorganizowana konferencja naukowa przez WyspArt i Stowarzyszenie Miłośników Witraży „STANISŁAWOWI WYSPIAŃSKIEMU … Continued