Adam Stalony-Dobrzański – wystawa witraży

wpis w: Wystawy | 0

Wystawa witraży Adam Stalony-Dobrzański (1904-1985), ucznia na Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie Józefa Mehoffera i Xawerego Dunikowskiego, a następnie profesora tej najsłynniejszej polskiej uczelni artystycznej zbudowana z monumentalnych iluminowanych wydruków cyfrowych na folii transparentnej ukazuje przekrój witrażowej twórczości artysty z … Continued

Zaproszenie na wystawę do Niedzicy

Szanowni Państwo, uprzejmie zapraszamy na wernisaż wystawy „Cenne czy niechciane – witraże kościołów województwa lubelskiego”, który odbędzie się 2 lipca, o godz. 17.00 na zamku w Niedzicy. Wystawa powstała podczas przygotowań do IX sesji naukowej, organizowanej przez Stowarzyszenie Miłośników Witraży ArsVitrea … Continued

Zaproszenie na wystawę do Wrocławia

Szanowni Miłośnicy Witraży, w imieniu naszych koleżanek z Muzeum Architektury we Wrocławiu serdecznie zapraszamy na otwarcie zmodernizowanej i „odświeżonej” wystawy stałej „Architektoniczne rzemiosło artystyczne od XII do XX wieku”, na której będzie można zobaczyć m. in. dwa nieeksponowane do tej pory witraże … Continued